Kan ik wat voor je doen?

Een vertaling uit het Spaans of het Engels? Of misschien herschrijven, redactie of eindredactie van een Nederlandse tekst? Hier kun je lezen over mijn expertise.

Vertalingen

Heb je een vertaling nodig vanuit het Spaans of het Engels of vice versa? Daar kan ik voor zorgen. Met plezier kijk ik van tevoren vrijblijvend naar je tekst om te beoordelen of ik me kundig genoeg acht. En als het nodig is, zoeken we samen een expert voor de inhoudelijke kant van de zaak.

 

Mijn vakgebieden zijn de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur, natuur/tuinieren, koken, geschiedenis, kunst/design, human interest, reizen. Maar ook in managment, communicatie en persoonlijke ontwikkeling ben ik thuis. Kortom, ik ben gespecialiseerd in informatieve/non-fictie: artikelen, boeken, websites en blogs.

 

Uiteraard kan ik voorbeelden sturen of vrijblijvend een proefvertaling verzorgen

Redactie

Of het een boek, een folder, een artikel of een e-book is, van de tekst die je mij geeft, maak ik een goed verhaal. Daarmee bedoel ik logisch opgebouwd, toegankelijk, en natuurlijk zonder spel- en taalfouten.

Of je nu alleen een laatste check op een tekst wilt, controle of redactie van een Nederlandse vertaling of dat ik de drukproeven nog even naloop, je kunt altijd rekenen op dezelfde grondigheid.

Over de onderwerpen management (communicatie, marketing, P&O, et cetera), populaire psychologie/zelfhulp, en creatieve hobby’s kan ik een woordje meepraten. Dat geldt ook voor de Spaanse en Zuid-Amerikaanse taal en cultuur, planten en tuinieren, koken en natuur.

Staat je onderwerp er niet bij? Geen man overboord; ik ben nieuwsgierig, heb een brede interesse en verdiep me met veel plezier in een nieuw onderwerp. Dan kun je er ook op rekenen dat ik (als je wilt natuurlijk) kritisch en tactvol meedenk.

Voor auteurs & uitgevers

Wil je een boek of een andere publicatie uitgeven? Of je nu uitgever bent of auteur, ik kan voor beide iets betekenen.

Al ruim 12 jaar begeleid ik auteurs bij het schrijven van de tekst  en het maken van een boek, lesmateriaal, artikel, spel of waaier. Samen zorgen we voor een doeltreffende en leesbare tekst met en heldere structuur die de boodschap precies verwoordt en soepel overbrengt bij de lezer.

Naar wens kan ik ook zorgen dat het professioneel en eigentijds wordt vormgegeven. Ik werk al jaren samen met een aantal zeer kundige en talentvolle vormgevers. Bovendien kan ik zorgen voor professionele productiebegeleiding van je publicatie.